RSS

Wednesday, June 2, 2010

PALAPES UTM

Urm...ni kali pertama aku nak citer siket pasal kegiatan aku kat UTM selame 3 tahun...ok fine..ade lagi setaun...gaye macam dah nak konvo hahahah...

Dulu mula-mula masuk UTM aku setkan dalam pale hotak aku yang aku nak join sebanyak mane aktiviti yang mencabar untuk aku...macam-macam aku masuk sampai teater pun aku join...

tapi waktu aku nak wat medical chekup untuk UTM sekali tersalah masuk medical checkup untuk palapes la plak...(konon-konon alasan paling munasabah kenape aku masuk palapes) so aku  pun lulus medical checkup tu wlupun bmi lebeh dari normal hahaha.....then aku dipanggil untuk ujian kecergasan...and guess wut...?? die suh aku lari dlm 2 pusingan kolej KTDI dlm mase bape menet....tak menanges ko nyah...??

i selalu berlari kejar bus je ala-ala lari manje-menje n gedik-gedik je....

 Haaa aku bab lari2 ni mmg sangat lemah tenage batin....so aku terpakse la lari dengan mengendong perot aku ni dan bertempiaranla lemak-lemak selama 19 tahun aku kendong ketika itu...adooiii....tapi cube teke aku dapat ke tak..?? haaa yang aku ingt waktu tu...aku adelah orang yang ke-3 last yang diterima dalam mase yang ditetapkan..ade 2 orang yang lebeh mase...so ade 5 org dibelakang aku ketike itu....hahahaha aku lepas je garisan penamat tu nak termuntah aku...aku rase ni la pertame kali aku lari bersungguh-sungguh...cilake tol budak-budak yang menjerit-jerit kat atas blok tu....takpe-takpe yang penting aku lepas....stage yang seterusnya kitorang dipanggil untuk ujian IQ....haaa ni tak payah ckp la...aku suke ujian-ujian yang tak mengeluarkan peluh dan mendinginkan ketiak ni...hahaha aku pun lulus ketika ini....stage pastu adalah intebiu...haa....tang ni aku ok je....last skali adelah angkat sumpah and isi borang bukan main banyak....

ni gambar waktu junior....baru pas jalan laju dengan beg seberat 8kg pasir beserta M16...saket tu beb...kate je jalan laju tapi berlari bagi sape-sape yang mempunyai kaki agak katek-katek seperti aku ahhahaha yang aku bengang orang-orang tinggi seperti ronald n paan yang tinngi menggalag tu jalan berlenggang je kat sebelah aku yang tengah berlari bersungguh-sungguh...owh ye...apesal gambar aku nampak gigi je..

urm esok aku akan ke USM sebab aku akan ditauliahkan sebagai Leftenen Muda....aku agak keberatan sebab aku sedih ni beb! dah 3 tahun aku masuk palapes ni...sebab kesibukan aku dalam palapes ni aku tinngalkan semua aktiviti lain aku....sekse beb....series sekse.....waktu junior and 1st sem pringkat inter(tahun kedua) aku bersemangat berkobar-kobar...pas start 2nd sem tahun 2 je aku dah goyah...minat aku bukan pada palapes lagi...minat aku pada kelab memasak and kelab memakan (ade ke kelab ni?) aku fedup ngan palapes...aku give up....waktu kawan-kawan aku sedap tidur waktu cuti aku dah bangun seawal 5 pagi untuk mandi dan 6 pagi aku dah start Physical Training (PT)...kene lari...dengan beg berisi lebey  10kg pasir, kene guling....front supprt (pumpimg) atas tar dengan nakel (penumbuk) habis luke-luke jari n tangan aku....habis terkejot mak mertua aku nak sarung cincin nanti....perit sanagt...macam-macam aku lalui...aku adalah antara pegawai kadet yang paling lemau sekali...aku tau aku lemau...yang buat moral aku bertambah down bile ade kawan-kawan yang hebat lagi menghentam aku....aku sedih...sebab tu aku taknak amek tau langsung pasal palapes...sebab tu aku banyak tak join aktivi sangat...dan sebab tu jugak aku bertambah lemau...macam biskut lemak masuk angin....oh...aku pasrah...kini aku dah tak rangup yummy-yummy

waktu ni dalam hutan seminggu...so seminggu bau bacin tak mandi, bau tapir, bau setan sume ade...apesal aku wat slack gambo ni...adoooiiiii...penat giler..ni last day aku la muke paling gembira dan segar...kalau ari pertame sampai ke 6 muke aku dah macam tapir tertelan topi yang kitorang pakai tu...nak senyum pun tak leh sebab tak larat

selama 3 tahun bergelar pegawai kadet..banyak mengajar diri aku tentang disiplin, macamane nak menuang (mengular), jerih perit, macamana hidup susah, dan yang paling penting aku leh amek contoh macamana rasenye bile jadi orang bawah yang bencikan seseorang yang menjadi orang atas...pernah seorang pegawai berpangkat Kapten bagi satu kate-kate kat aku...''jadi pegawai tentera biar orang bawah respect kat kite bukan takut dan meluat dengan kite'' thanks Kapten Syah...aku respek giler dengan die...tapi sayang..die bukan lagi pegawai kitorang sebab die ditukarkan ke MINDEF and hopefully die ade esok untuk lihat kitorang tauliah...

aku tak dapat cam mane aku....pakai makeup tebal sangat

esok aku harap aku mampu untuk berada disana sampai habis...aku takut sebab moral aku dah down....aku takut sebab aku dah tak berminat....aku harap aku mampu menjadi seorang Leftenen Muda yang comel hahahahahaah.....askar susu tu beb!...kalau aku ade anak sumpah aku tak mau anak aku masuk palapes KALAU die tak ade ketahanan mental dan paling penting fizikal yang kuat...mental boleh develop dalam palapes ni...fizikal tu payah siket...sebab kalau setakat kene tengking, kene maki, kene lempang...tu perkara biase dalam Askar hahaha


ni budak batch aku...so guys...thanx a lot sebab ramai diantara kalian sentiasa membantu aku dalam meneruskan sise-sise hidup aku dalam palapes ni....sumpah aku respect ramai diantara kalian..

k la nanti aku upload gambar after aku tauliah di USM nanti....dah bertukar kaler dari horlicks panas ke kopi ais....( puteh gebu ke hitam berkilat) hahahahaha jangan jeles pasni aku mempunyai kiwi di muka...

1 katak kenyang:

amar said...

hahaha
keep it bro
hidup PALAPES even aku tak masuk!!!