RSS

Wednesday, January 19, 2011

Char kuew tiaw Penang Mai di Skudai

Tempat makan yang aku nak promote kali ni adalah satu tempat makan yang amat istimewa sebab tukang masak disini seorang member kelas aku, Kawan kelas yang aku tak pernah same sekali menyangka budak kelas merangkap satu skuad palapes  yang aku tgok gile2 babi dan terserlah kepoyoan tatkala bercerite pung pang pung pang, rupenye seorang yang pandai masak dan sgt comel tatkala memegang senduk dan kuali waktu menggoreng char kuew tiaw (tapi paan bile ko menggoreng ayat bile bercerita... owh, tu tak comel k) hahaha...


ok memandangkan paan sedang ramai customer, so makanan sampai agak lambat, sememangnye kalau char kuew tiaw harus digoreng satu demi satu dan kalau goreng sekali harung aku agak rasenye akan berubah sikit kot lah...dan perlulah mengambil gambar berukuran pasport ye...

owh memandangkan perut dah berdangdut, habis otak-otak kami kerjakan..dengan otak abg jual otak-otak tu pun laku... T_T



ni turn kawan aku dapat dulu...owh terliur aku melihatnye..bau dan aromanya menusuk kalbu, tgok char kuew tiaw, tgok paan, tgok paan, tgok char kuew tiaw...owh.....tak sangke eh..??


taraa..sudah sampai....yeyeyey....jom kite mulakan rasa merasa..

eh2..?? tak sedar dah habis... ok let start untuk mengomen..

betullah cerita yang digembar-gemburkan oleh paan, char kuew tiaw yang sedap kat area skudai.... Memang sedap, banyak rencah udang....kuah pun banyak...tak rase asap (kebanyakkan char kuew tiaw yang aku rase kat area sini selalu rase asap lebey dan salah sorang kawan aku memang tak suke makan char kuew tiaw ni sbb rase asap) tapi yang kali ni punye memang sedap dan dia pun kate die rase sedap dan leh makan lagi...yang buat char kuew tiaw ni sedap adalah rase kuah die dan rase semuanya cukup lengkap...

ok tapi for my honest opinion, its quite mahal gak lah kalau nak dibandingkan dengan tempat lain untuk yang char kuew tiaw biase, tapi masih bepatutan sebab rencahnye banyak....rm4.50 ye kawan-kawan..memang wajib cube tau...

ok paan, tahniah kerana membawa rase char kuew tiaw sebenar dari penang....good job my friend..! aku caye kalau ko sabar sikit akan datang kedai ko akan femes dan dapat sambutan hangat dari penduduk setempat dan luar. tapi ko janagn lak sampai tak g kelas sbb penat berniaga lak..! memang kene tampaq laju2...


10 katak kenyang:

Simps said...

Bang,kuehteow basah 2 besar ye, nak lebih kuehteow!

Farhan Hassan said...

Nadia..!! thank msukn Char koey tiew aku dlm entry ang.. aku solute ang la..

aku akn tag kn entry ni dlm entry aku nt..

bab mahal tu, aku nk usulkn kt tokey aku..moga2 dia dpt trun kn harga nt..

N@d0x $i k0d0x said...

simps: kalau nk u dtg cni tau...! ayoo aoi...bile mau jumpa..?? rindu same kamu la babe..

paan: owh ok....dah tugas aku ntuk promote tempat makan yg sedap2 hahahah

Nursyahida Daud said...

sedapnyer....slluurrppp...

i had d0ne follow ur bl0g...follow me back ea..

http://nursyahida-thisisme.blogspot.com

hatikukata said...

best nyer.. lama x mkn nii

Lawat blog i k
http://hatikukata.blogspot.com/

N@d0x $i k0d0x said...

owh tenkiu.....nnt i'll follow ur blog k...

Wan Gerrard said...

hmm kuey tiow banyak lemak la, mne leh makan :P

N@d0x $i k0d0x said...

cisss...lemak..?? ape tu..?? tak pernah dengar pun..!! huh!!

Pure Lily said...

tmptnyer kt mne ni...?

imran zakaria said...

tempatnya sebelah pasar peladang skudai......medan selera